Dámske raňajky: Medzinárodný deň žien v ADLER

Stretnúť sa spoločne na kávu a croissant. Na Medzinárodný deň žien pozval ADLER svoje zamestnankyne na príjemné raňajky. 40 žien zo závodu v rakúskom Schwaze využilo príležitosť na ranný networking a potom pokračovali vo svojom pracovnom dni u popredného rakúskeho výrobcu farieb ADLER príjemne posilnenej a v dobrej nálade.
8. 3. 2024

Silné ženy vždy hrali v spoločnosti ADLER hlavnú úlohu – od Hermine Berghoferovej, ktorá počas mnohých rokov dláždila cestu z malej lakovne k celoeurópskemu výrobcovi farieb, až po Andreu a Claudiu Berghoferové, ktoré sú teraz na čele spoločnosti. Dnes je viac ako 140 zo 730 zamestnancov spoločnosti ADLER ženy – a to v chemickom priemysle, ktorému tradične dominujú muži. Ženy tu pracujú v najrôznejších oblastiach: či už vo výskume a vývoji v laboratóriu, pri zabezpečovaní kvality alebo v kontrolingu a sú neoddeliteľnou súčasťou každodennej práce v spoločnosti ADLER! Ako malé poďakovanie za skvelú prácu a ako možnosť vzájomného networkingu a výmeny nápadov pozval ADLER dámy na Deň žien na raňajky do miestnej kaviarne. Claudia Berghofer tu navyše z prítomných vyžrebovala 9 výherkýň voucheru na 10 € podľa tohtoročného výročia 90. rokov spoločnosti ADLER.

ADLER – V našich žilách prúdi farba

S približne 730 zamestnancami je ADLER popredným rakúskym výrobcom farieb, lakov a prostriedkov na ochranu dreva. Spoločnosť založenú v roku 1934 Johannom Berghoferom, ktorá je dodnes rodinným podnikom, riadi v tretej generácii Andrea Berghoferová. Takmer 21 000 ton farby každoročne opúšťa továreň vo Schwazi a dostáva sa k zákazníkom vo viac ako 30 krajinách po celom svete. ADLER má distribučné spoločnosti v Nemecku, Taliansku, Poľsku, Holandsku, Švajčiarsku, Českej republike a na Slovensku; jediným výrobným miestom je ADLER-Werk Lackfabrik vo Schwazi/Tirolsku (AT). ADLER je prvou spoločnosťou vo svojom odbore, ktorá je od roku 2018 100 % klimaticky neutrálna. Spoločnosť ADLER znížila svoju ekologickú stopu na minimum pomocou mnohých opatrení. Zvyškové emisie, ktorým sa aj napriek všetkým týmto opatreniam nedá vyhnúť, kompenzuje spoločnosť ADLER kúpou uznávaných certifikátov o ochrane klímy, čím pomáha financovať nové projekty v oblasti ochrany klímy.

© adler-lacke.com